- Verzendkosten €2,95 - Gratis vanaf €35,-
- 30 dagen bedenktijd
- Webshop keurmerk
- Fysieke winkel in Harderwijk
Je winkelwagen is momenteel leeg
Sous-vide is een Frans woord en betekent vacuumgaren. Met een sous-vide wordt er vacuum verpakt etenswaar op een relatief lage temperatuur verwarmd. Dit zorgt ervoor dat het etenswaar gelijkmatig wordt gegaard wat zorgt voor een beter structuur en smaak. Een sous-vide is niet alleen geschikt voor het bereiden van vlees maar ook voor vis, groente, vruchten, desserts en coctails. Door het etenswaren te verwarmen of garen met een sous-vide hoef je er nog nauwelijks naar om te kijken. Bekijk hieronder de sous-vide van onder andere Espressions.
Met behulp van sous-vide kan er constante kwaliteit geleverd worden. Het is heel eenvoudig, een vacuum verpakt item wordt enige tijd warm gemaakt of gekookt in een bak met water. Het water behoudt een constante temperatuur gehouden om de juiste garing en structuur te kunnen bereiken. Omdat het water een maximale temperatuur bereikt zal het product niet verder garen. Een perfecte biefstuk heeft bijvoorbeeld ongeveer 45minuten nodig met een temperatuur van 55C. De buitenkant wordt niet knapperig of donker. Dit kan eenvoudig opgelost worden door de biefstuk op hoogvuur een paar tellen in de koekenpan te bakken. Omdat het product gegaard worden in een vacumeerzak dan blijven de sappen die vrij komen ook bewaard en dat komt het product alleen maar ten goede.